«Нафтогаз України» знизив ціну для населення

15:05 14 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», відповідно до урядової постанови №485, знизила ціну газу для населення та інших пільгових споживачів до 5553,89 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника), або на 7,3% порівняно з травнем.

«НАК «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, яка. діятиме в червні. У відповідності до постанови Кабінету міністрів України №485 від 5 червня 2019 року, вона складе 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника).

Таким чином, у червні ціна газу, за якою Нафтогаз продає його газзбутам та постачає споживачам за ПСО, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 гривень, порівняно з травнем. Кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника в червні становитиме 7 755,87 гривень.

Кінцева ціна в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну, наголосили в НАК.

Постанова Кабінету міністрів №485 передбачає, що Нафтогаз, визначаючи ціну газу для виконання покладених спеціальних обов'язків (ПСО), аналізує чотири показники – ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року – компанія обирає з них найнижчу. Найменшою виявилася ціна на Українській енергетичній біржі - вона й визначила ціну на червень.

Про це DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів