Нафтогаз побоявся озвучувати ціну на газ за січень для виробників теплової енергії

23:14 25 січня 2021 р.

Фото до новини

"Нафтогаз" тимчасово відклав публікацію січневої ціни на природний газ для виробників теплоенергії у рамках спеціальних обов'язків (ПСО) до завершення перемовин між держорганами, Асоціацією міст України, представниками виробників тепла і компанією.

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише DailyLviv.

"Про відновлення публікації та про оприлюднення ціни газу на січень 2021 року для виробників теплової енергії ми повідомимо щойно переговори будуть завершені.

Нагадаємо, ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах", - йдеться у повідомленні.

Гуртова ціна на природний газ для виробників теплової енергії в рамках покладених на НАК "Нафтогаз України" ПСО в грудні-2020 збільшилася на 13,5% (на 727,73 грн) у порівнянні з листопадом - до 6 тис 103,1 грн/тис кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу по магістральних і розподільних трубопроводах).

Нагадаємо:

За підсумками наради Кабмін та міські голови домовилися напрацювати проєкт спільного меморандуму, який, зокрема, передбачає, що тарифи на тепло і гарячу воду у цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

За словами першого заступника голови Комітету енергетики та ЖКП  Верховної Ради Олексія Кучеренка, навіть якщо НКРЕКП та міста не піднімуть зараз тарифи на тепло, згідно з якимось «меморандумом», борги теплокомунальних підприємств стануть космічними і сплатити їх все одно доведеться.

- З наших з вами місцевих бюджетів. За рахунок недофінансування освіти, медицини та ремонтів будинків,- наголосив Олексій Кучеренко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів