На зруйнованих високовольтних підстанціях встановлять автоматизоване обладнання

03:02 17 грудня 2022 р.

Фото до новини

Вісім високовольтних підстанцій на півдні та заході України будуть відбудовані за допомогою Уряду Німеччини.

Про це повідомило ДП НЕК «Укренерго», пише Dailylviv.com.

Учора міністр фінансів України Сергій Марченко та голова правління ДП НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький підписали угоди з Кредитною установою з відбудови (KfW), які дозволять залучити 32,5 млн євро для фінансування відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури. Уряд Німеччини на зустрічі представляла пані Надзвичайний і Повноважний Посол Анка Фельдгузен.

Ці кошти вже найближчим часом працюватимуть в інтересах українських споживачів: на підстанціях буде встановлено обладнання, яке дозволить керувати їх роботою дистанційно з центрального диспетчерського пункту. 

Відновлені підстанції будуть модерними та сучасними: автоматизованими, потребуватимуть мінімум персоналу, будуть відповідати вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі.

Це вже третій проєкт НЕК «Укренерго» з державним банком Німеччини KfW, через який Уряд Німеччини здійснює фінансову підтримку НЕК "Укренерго".

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив у ФБ також про те, що 99,5 млн євро надає Федеральне міністерство економіки та захисту клімату Німеччини у Фонд підтримки енергетики України. 

Ці кошти від німецького міністерства відіграють суттєву роль для закупівлі необхідного обладнання, матеріалів, запчастин для відновлення української енергоінфраструктури, яка понад два місяці щоденно страждає від прицільних російських обстрілів.  Загальний внесок Німеччини у Фонд складає майже 130 млн євро".

Укренерго скасувало надзвичайну ситуацію в енергосистемі України

Перший вантаж аварійно-ремонтного обладнання зі США надійшов в Україну, - посол

Козицький повідомив про екстрені аварійні вимкнення електроенергії на Львівщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів