На вулиці Волинській у Львові втиснуть ще один будинок: ґанок залишать

13:09 8 березня 2023 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет ЛМР підтримав рішення на нове будівництво ТзОВ «Креативінвест» багатоквартирного житлового будинку.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Виконавчий комітет ЛМР підтримав рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво ТзОВ «Креативінвест» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення зі знесенням наявних споруд на вул. Волинській, 25-А у м. Львові». Рішення прийнято із зауваженнями, зокрема, що при будівництві має бути збережене дерево, яке там росте, а також збережений прохід до суміжних забудов, зокрема історичний прохід до ґанку.

«На вул. Волинській маємо будівлі радянського періоду і забудову початку 20 ст. Також тут є невелика ділянка, яка не була заповнена. Відтак на відносно невеликій ділянці архітектору вдалося розмістити по одній квартирі на кожному поверсі - буде 4 квартири і передбачено 4 паркомісця, а також офісний центр на першому поверсі. Висота будівлі вписана в забудову самої вулиці», - доповів Антон Коломєйцев, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР.

За його словами, згідно з проєктом, буде збережено дерево, яке там росте, і забезпечено прохід для власників суміжної забудови.

Як наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, заступник міського голови з економічного розвитку, важливо, щоб забудовник врахував побажання мешканців. Відтак у прийнятому рішенні прописали важливість збереження дерева та історичний прохід до ґанку.

У Львові змінили голів одразу в п'яти райадміністраціях. В одній залишили

На ремонт житлового будинку у центрі Львова місто дало майже 1 млн грн

У Львові оновили склад консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища: прізвища

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів