На трьох ділянках дороги Стрий-Ізварине почали ремонтні роботи

15:23 17 березня 2021 р.

Фото до новини

На трьох ділянках найдовшої траси України М-30 Стрий-Ізварине почали роботи з поточного середнього ремонту в рамках програми "Велике будівництво".

Про це повідомляє "Інтерфакс", пише Dailylviv.

Відзначають, що 2020 року "Укравтодор" за цією програмою відремонтував 580 км, а 2021-ого планують завершити ще 630 км маршруту.

Дорога М-30 Стрий – Ізварине завдовжки 1 400 км з'єднує всю країну від заходу до сходу. Ця траса, що отримала назву "дорога єдності", є найдовшою в країні і пов'язує дві дороги міжнародного значення: М-04 Знам'янка – Луганськ – Ізварине та М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка.

Як повідомили в "Укравтодорі", ремонт почався на трьох ділянках у Дніпропетровській області: від кордону з Кіровоградською областю до Криничанського поста поліції (75 км), від межі м. Дніпро до Криничанського поста поліції (44,8 км), від Павлограда до повороту на смт Петропавлівка (31 км). Підрядником з виконання поточного середнього ремонту є компанія "Автомагістраль-Південь".

Ідею об'єднати два міжнародних маршрути в один в грудні 2020 року озвучив президент Володимир Зеленський. Відкриють трасу М-30 Стрий - Ізварине до річниці 30-річчя Незалежності України.

"Уся наша філософія спрямована на об'єднання України, і саме про це інфраструктура. Ми хочемо об'єднати захід і схід однією великою швидкісною дорогою, яка називається М-30. Це буде найдовша дорога в Україні – 1 400 кілометрів. Вона буде йти зі Стрия, але доходити поки тільки до Покровська, тому що 200 кілометрів цієї дороги – на тимчасово окупованій частині Луганської області", – заявив президент.

Раніше заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що ініційована Зеленським національна програма "Велике будівництво" цього року буде розширена. У 2021-му стартує "Велика реставрація", згідно з якою будуть відновлені, відреставровані й повернені до життя пам'ятники культури по всій країні. На реалізацію "Великої реставрації" виділять 2 млрд грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів