На львівських ринках дорожчають продукти (відео)

14:34 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Навіть тоді, коли долар дешевшає, ціни все одно не зменшуються.


Відео: /zik.ua

Телеканал ZIK розповідає в сюжеті «На ринках Львова все дорожчає. Продавці апелюють до курсу долара і радять менше їсти»:

«Сьогодні, 14 травня, репортер телеканалу ZIK попрямувала на продуктовий базар у центрі Львова, з бажанням довідатися, чому саме ціни на продукти харчування так безпардонно і безупинно зростають. Про це свідчать численні дзвінки на гарячу лінію телеканалу ZIK від мешканців Львова і області, які через здорожчання продовольства змушені відчутно обмежувати себе у споживанні продуктів навіть першої необхідності.

З’ясувати позиції продавців та покупців на Галицький ринок у Львові вирушила репортер телеканалу ZIK Марічка Жук. На Галицькому ринку як завжди людно, але покупці переважно мандрують між прилавками у пошуках нижчої ціни.

Пані Люба, зокрема, зазначає: «Та на всі продукти ціни зросли. Десь на відсотків 30, а то й 40. Не знаю, з чим це пов’язано, бо долар ніби трохи впав», – дивувалася жінка.

У продавців «своя правда». Пан Богдан, який продає м’ясо заявив просто: ціни стабільні. «Зараз наша продукція в середньому коштує 55 гривень. Перед святами трохи ціни зросли, десь на гривень 5. А зараз, навпаки, ціни трохи падають», – поінформував м’ясник.

А продавець овочів і фруктів пані Інна переконувала, що в подорожчанні треба шукати плюси: «От підросли трохи ціни, то нічого. Зате фігура в усіх буде гарна, бо почнуть більше овочів їсти», – своєрідно жартувала працівниця базару.

Однак покупці, здебільшого, такого «гумору», здається, не розуміють. Кажуть, що порівняно з минулим роком, все відчутно подорожчало.

Люди не розуміють те, чому продавці, як правило, пояснюють здорожчання ростом курсу долара, а навіть коли американська валюта дешевшає, то ціни все одно не зменшуються.

Попри це, як продавці, так і покупці сходяться в одному: допоки не стабілізується ситуація в країні, доти і не буде стабільності у різних сферах життя українців. І справа вартості продуктів на базарах – не виняток».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів