На Львівщині найохочіше навчаються на оператора дронів і ще двом професіям

09:43 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Постановою Кабміну затверджена програма, відповідно до якої учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безплатно пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації.

Про це DailyLviv.com повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Торік постановою Кабінету Міністрів України затверджена програма, відповідно до якої учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безплатно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Від початку дії програми на Львівщині таким навчанням охоплено 53 особи, у тому числі 48 учасників бойових дій та 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни. З них 2 навчалося торік, а 51 проходили вишкіл у січні-травні поточного року. Найбільший попит мали такі напрями навчання як «оператор безпілотного літального апарату», «основи FPV: від початку до майстерності», «тракторист-машиніст с/г виробництва кат. А1».

До слова, навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями, а також освітніми програмами може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання.

Термін курсів – до 6 місяців і залежить від обраного напряму.

Заявку на навчання можна подати онлайн (https://edveteran.dcz.gov.ua/). У Львівському ЦПТО ДСЗ можна здобути такі професії як водій трамвая, водій тролейбуса, електрогазозварник, касир торговельного залу, манікюрник, візажист, машиніст (кочегар) котельні, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, оператор котельні, перукар (перукар-модельєр), продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія A1), фермер, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів