На Львівщині завершують будівництво лісорозсадницького комплексу

11:10 19 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Реалізація проекту зі створення сучасного розсадницького комплексу із вирощування лісових порід із закритою кореневою системою у державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» пебуває на етапі завершення.

Про це повідомили в п’ятницю, 19 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Станом на середину липня 2019 року, закінчуються роботи з влаштування третьої теплиці, інстальовано п’ять поливальних рамп на полях дорощування. На завершенні – й роботи з реконструкції цеху для пакування садивного матеріалу».

«Восени минулого року інсталювали першу в Україні роботизовану лінію висіву лісового насіння шведської компанії ВСС. 21 березня цього року, у Міжнародний день лісів, у тестовому режимі було здійснено перший посів, а 26 червня – другий. Як результат – зараз у теплицях та на полях дорощування зростає близько 1 мільйона сіянців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної, ялини європейської, ялиці білої, модрини європейської, дугласії Мензіса, дуба звичайного та бука лісового», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Найближчим часом передбачається влаштування під’їзних шляхів на полях дорощування, благоустрій території та інші завершальні роботи. Реалізація проекту створення сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування сіянців із закритою кореневою системою забезпечить потреби у садивному матеріалі для ефективного відновлення лісів Львівщини», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів