На Львівщині передбачили майже ₴12 мільйонів для виготовлення понад 1200 дронів і БпЛА

19:19 25 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Станом на сьогодні акредитували 21 виробниче підприємство та 24 волонтерські організації.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 25 жовтня, відбулась передача 32 FPV дронів бійцям військових частин Національної Гвардії України. Безпілотники мають велику дальність польоту та оснащені нічними камерами задля виконання бойових завдань. 

Дрони виготовило підприємство «Рарог аероспейс», яке спільно з благодійною організацією «Фонд наступу» та волонтером Дукасом Олегом звернулись до ОВА з проханням підтримати процес виробництва.

Загальна вартість переданих безпілотників становить 1 мільйон 168 тисяч гривень, з них 584 тисячі – кошти обласного бюджету. 

ЛОВА нагадує, що у межах програми на безповоротній основі надає фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації.

У 2024 році на цей напрям у Програмі підвищення конкурентоспроможності передбачили майже 12 мільйонів гривень для виготовлення понад 1200 дронів та БПЛА. Станом на сьогодні акредитували 21 виробниче підприємство та 24 волонтерські організації. 

«Механізм, а саме фінансова підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виготовлення та закупівлі військової техніки, є доволі простий, але ефективний. Відтак, на наступний рік реалізацію Програми конкурентоспроможності будемо продовжувати», – зазначив т.в.о директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Сьогодні також у межах проєкту «Пташки Перемоги» військовослужбовцям передали 1190 дронів, серед яких: 700 - семидюймових та 490 - десятидюймових.

130 FPV-дронів, 27 дронів Мавік 3Т/3/3pro/Autel, 10 безпілотних літальних апаратів «МАРА» та 1 авто сьогодні передали різним військовим частинам від Львіської міської територіальної громади.

Читайте також: Львів до кінця року скерує на потреби ЗСУ ще півмільярда гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів