На Львівщині стартує ремонт прикордонної дороги Мостиська-Краковець

12:54 22 липня 2020 р.

Фото до новини

У межах проєкту “Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури” розпочали ремонт на автомобільній дорозі О141003 Мостиська - Краковець.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Кошторисна вартість об’єкту складає 146,5 млн грн. Передбачене фінансування за грантові кошти Республіки Польщі – 2,1 млн євро та дофінансування з обласного бюджету.

“Фактично 2 роки роботи не виконувалися. Та нам вдалося зрушили цей проєкт з нерухомої точки. ЛОДА цього року передбачила на нього 77 млн гривень. Надіємося, всі роботи виконають вчасно і до кінця року ми матимемо добру дорогу. Для нашого регіону, з таким інтенсивним прикордонним рухом, вона надзвичайно важлива. Бо ж розвинена дорожня інфраструктура – це не тільки комфорт для подорожніх. Це додаткова можливість для розширення міжнародної співпраці України з країнами Європи. Дякую усім причетним до появи цього транскордонного проєкту, а особливо нашим польським партнерам”, – наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Загальна довжина автомобільної дороги становить 19,1 км.  Відтак, на ній виконають роботи з поточного середнього ремонту, під час якого буде відновлено дорожнє покриття, влаштовано тротуари, автобусні зупинки, водовідведення, а також проведуть заходи із організації дорожнього руху.

Станом на сьогодні Служба автомобільних доріг у Львівській області уклала угоду із підрядною організацією «Автомагістраль-Південь» на виконання ремонтних робіт.

Зазначимо, Проєкт реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією “Єврорегіон Карпати - Україна” і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща -  Білорусь - Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів