На Львівщині приватизують підприємство, яке веде свою історію з 1390 року

13:47 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

Є сподівання, що нові власники відреставрують також 9 памʼяток архітектури, які розташовані на території підприємства.

Про це інформує Дрогобицька солеварня, пише DailyLviv.com.

"Фонд держмайна України включив наше підприємство до переліку на приватизацію. Це може звучати тривожно, але насправді це шанс для розвитку!  Час терміново вкласти кошти в реставрацію 9 памʼяток архітектури, які тут розташовані, і повернути до життя цю важливу частину нашої історії!", - йдеться у повідомленні.

Солевари розповіли, що підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% від чистого прибутку сплачує як дивіденди, і на ньому не залишається практично жодних коштів для відбудови. Тому важливо знайти ефективні рішення для збереження нашої спадщини.

Читайте також: Сіль Дрогобича може стати нематеріальною культурною спадщиною України

На підприємстві вважають, що купівля підприємства приватним інвестором, чи передача в обласну, чи міську комунальну власність, – це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти ззовні. 

Керівництво підприємства готове зробити все можливе, щоб виробництво солі тривало й стежитиме за тим, щоб в умовах приватизації було включено продовження виробництва Дрогобицької солі. 

"Дрогобицька сіль – це не просто продукт, це частина нашої історії, яка почалася ще в 1390 році! Давайте разом популяризувати цей унікальний продукт, адже він заслуговує на визнання в усьому світі!", - зазначили дрогобицькі солевари.

Читайте також: Солеварню в Дрогобичі хочуть зберегти як пам’ятку архітектури місцевого значення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів