На Львівщині прокладають газопровід

17:30 7 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 7 листопада, в приміщенні Львівської ОДА відбулася нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ростислава Замлинського щодо стану реалізації проекту будівництва магістрального газопроводу-інтерконектору «Дроздовичі-Більче-Волиця.

Нарада в приміщенні Львівської облдержадміністрації відбулася за участі керівників структурних підрозділів Львівської обласної державної адміністрації, представників «Укртрансгазу», «Укрспецтехнології», керівників Головного територіального управління юстиції, Головного управління Держгеокадастру, Управління водних ресурсів у Львівській області, представників обласного управління лісового та мисливського господарств, філії «Укрзалізниці», служби автомобільних доріг та облавтодору Львівщини. На нараді були присутні й представники органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад Дрогобицького, Миколаївського, Самбірського та Старосамбірського районів, по території яких проходитиме газопровід-інтерконектор.

«Магістральний газопровід-інтерконектор «Дроздовичі-Більче-Волиця» на території України є частиною інвестиційного міжнародного проекту будівництва газопроводу Республіка Польща – Україна. Цей проект спрямовано на з᾽єднання СПГ терміналу у Свіноуйсьце з країнами Центральної та Східної Європи через транспортні системи окремих країн і транскордонні інтерконектори. Мета цієї інтеграції полягає в створені гнучкої інфраструктури транспортування в окремих країнах, що з'єднують Західну Європу, Центральну і Східну Європу і країни Балтії. Це дозволить уникнути залежності від постачання газу з одного джерела, диверсифікувати шляхи та джерела постачання природного газу та істотно поліпшити енергетичну безпеку, як для країн ЄС так і для України, а також ефективного використання підземних сховищ газу (ПСГ) України, де можливо зберігати газ іноземних власників», – зазначив керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Грет.

Про це повідомили в середу, 7 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів