На Львівщині посилять контроль за виплатою зарплати

16:48 26 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський доручив Державній службі з питань праці посилити контроль за виплатою зарплати.

Про це повідомили у вівторок, 26 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що структурні підрозділи ОДА повинні напрацювати до 1 лютого план заходів щодо зміни підходів до порядку фінансування, аби наступного року показники з виконання бюджету покращились. Відповідне розпорядження сьогодні під час апаратної наради озвучив голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Очільник наголосив на неприпустимості невиконання бюджету, що повторюється з року в рік. У департамент фінансів мають також подати показники до проекту обласного бюджету на наступний рік та відповідні зміни до галузевих програм. Посилять роботу також у Державній службі України з питань праці.

Маркіян Мальський зазначив: «Варто посилити роботу із контролю щодо виплати заробітної плати. Зарплата за офіційними даними з 10 тисяч знизилась до семи, тому в цій ситуації потрібно розібратися. Держпраці мусить зосередити на цьому особливу увагу».

Перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський акцентував: «Після завершення бюджетного періоду ми повернемося до профільних комісій по тих підприємствах, де зафіксоване падіння офіційної зарплати. У 2020 році ми закладаємо суттєву динаміку збільшення ПДФО, тому всім структурам треба посилити роботу в напрямі збільшення офіційних зарплат».

Окрім того, голова Львівської ОДА дав доручення Головному управлінню державної податкової служби у Львівській області забезпечити у листопаді – грудні виконання планових показників із надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів, а керівникам районів виплатити зарплату працівникам бюджетних установ до початку новорічних свят.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині почали отримувати кошти для розрахунку з гірниками.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів