На Львівщині перейматимуть норвезький досвід розвитку гідроенергетики

15:15 23 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львові відбулася зустріч активістів українських екологічних організацій і делегації директорату водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія.

Про це повідомили в четвер, 23 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Основними темами для обговорення стали проблеми та перспективи розвитку малої гідроенергетики в Україні, зокрема – на території  Львівщини, юридичні аспекти реалізації проектів з гідроенергетики».

Начальник управління енергозбереження департаменту ПЕК та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Андрій Якубовський зазначив: Важливим є використання досвіду Королівства Норвегії та інших країн з високотехнологічним розвитком гідроенергетики для реалізації проектів у Львівській області. Необхідним є використання найсучасніших технологій з метою збереження біологічного різноманіття флори та фауни річок Львівщини,  з врахуванням розвитку туристичної інфраструктури, протипаводкових заходів та соціальних аспектів».

«Старший радник відділу ліцензування малої гідроенергетики директорату водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія Бріт Торілл Хоген презентувала норвезьку систему ліцензування малих гідроелектростанцій. Представники Бюро екологічних розслідувань Андрій Павелко та Дмитро Скрильніков у своїх виступах наголосили на збереженні природних річок з врахуванням інтересів суспільства та принципів сталого розвитку», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Львівщина визначена пілотним регіоном в проекті Інституційної співпраці для удосконалення гідрологічної інформації та процесу ліцензування малих ГЕС між міністерством енергетики та вугільної промисловості України та директоратом водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів