На Львівщині оштрафували понад 100 порушників габаритно-вагового контролю транспорту

19:49 4 вересня 2020 р.

Фото до новини

Загальна сума за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень склала понад 30 тисяч євро.

З початку року працівники “Укртрансбезпеки” спільно з поліційними перевірили 3254 транспортних засобів і виявили 102 порушення габаритно-вагового контролю транспорту. Cеред яких  - 86 фактів перевищення вагових обмежень, 10 фактів перевищення габаритних параметрів, 2 факти відмов від габаритно-вагового контролю та інші.

Про це повідомляє ЛОДА, пише DailyLviv.

“На дорогах Львівщини цілодобово працюють комплекси габаритно-вагового контролю. Щодо накладених штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень, то загальна сума склала понад 30 тисяч євро. До бюджету перерахували понад 40 тисяч грн. Окрім того,  згідно зі ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт» додатково наклали штрафи у розмірі понад 4 млн грн, до бюджету перерахували 1 млн 693 тис грн»,  - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

За його словами, на автошляхах облаштовано місця для  здійснення габаритно-вагового контролю, основні з них:  М-06 Київ-Чоп на ділянці км 435, м. Броди;  М-06 Київ-Чоп на ділянці км 529, с. Гамаліївка;  М-06 Київ-Чоп на ділянці км 598, межа Стрийського та Миколаївського р-ну;  М-09 Тернопіль-Львів-Рава Руська км 135, с. Воля Висоцька,  Н-13 Львів-Самбір-Ужгород км 11, с. Лапаївка.

“Порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту призводить до руйнування автошляхів, збільшуються витрати на їх відновлення та зростає кількість ДТП на цих дорогах. Закликаємо водіїв та перевізників великовагового транспорту дотримуватись вимог Правил дорожнього руху в частині дотримання вагових та габаритних параметрів”, - наголосив Юрій Бучко.

У департаменті  дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації нагадують, габаритним вважається транспортний засіб, ширина кого перевищує 2,6 м, а висота від поверхні дороги – 4 м. А великоваговим – якщо його вага більша, ніж 40 тонн.

У Львівській області шість пунктів габаритно-вагового контролю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів