На Львівщині лікар вищої категорії у дитячій реанімації одержує у десять разів меншу зарплату, ніж голова ОТГ, - медик

22:09 14 вересня 2020 р.

Фото до новини

За гуманітарної допомоги завбільшки 70 млн. грн на медичні послуги у Львівській області лікарям платять «копійчані» зарплати та ще й затримують «коронавірусні» виплати.

Засідання 14 вересня 2020 року
Відео: Львівський пресклуб

Чому у період війни з коронавірусом праця медиків, які опинились на передовій, і надалі не цінується? Таке риторичне запитання поставив Юрій Бунь, завідувач кафедри хірургічної стоматології Львівського медінституту, кандидат медичних наук, доцент, кандидат на посаду міського голови Львівської ОТГ, на засіданні «Як створення ОТГ і коронавірусний карантин вплинуть на формування бюджетів 2021» у Львівському пресклубі. 

- Від початку пандемії ми отримали від різних організацій понад 70 млн. грн на медичні послуги, – зазначив Юрій Бунь. – Так, це не «живі» гроші, а оплата послуг. Але ж влада дуже добре заощадила на цих витратах! І мені, даруйте, не вкладається в голові, коли я чую, що управлінці якогось апарату чи сільські голови отримують 50 – 80 – 100 – 200 тис. грн на місяць, а лікар вищої категорії у дитячій реанімації жевріє на 6,5 тис. грн. Чому навіть ті злиденні «коронавірусні» доплати деякі медики отримували із запізненням та після скандалів? Це влада називає справедливим розподілом бюджетних коштів? 

Юрій Бунь також зауважив, що медична реформа, яку розпочали за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», суттєво забуксувала. 

- Кошти не були освоєні вчасно, а на початку епідемії ще не було багато хворих на коронавірус. Але ж у владі це могли прорахувати, і ті гроші скерувати на розвиток лікарень, обладнання, препарати, зарплати, – вважає медик.  

Юрій Бунь каже, що не бачить з боку держави і влади міста жодних кроків, які би додавали оптимізму.

- Без оптимізації і вдосконалення процесів фінансової політики на добрий результат годі розраховувати. Але найгірше, що у цій ситуації не видно простої людини і її шансу на краще життя. 

Кандидат у мери Львова пропонує запровадити інститут соціальної карти. 

- У цьому випадку кожен із нас буде більш захищеним, а ті, хто при владі, не матимуть широкого поля для зловживання, – вважає Юрій Бунь. 

Також він упевнений, що у Львові час замислитися над розвитком промисловості і господарства, а не чекати прибутків лише із туристичної сфери. 

- Прибуткова частина має працювати синергійно із видатковою. І пріоритети у розподілі бюджету мають бути зовсім іншими, ніж вони є тепер, –  наголосив Юрій Бунь.

Алгоритм виклику "швидкої" вирішили змінити.

Ліки за рахунок хворих: МОЗ почало перевірки використання держкоштів на лікування Covid-19.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів