Алгоритм виклику "швидкої" вирішили змінити

12:18 12 вересня 2020 р.

Фото до новини

З 2021 року буде змінено алгоритм виклику "швидкої допомоги". Виклики ділитимуть на чотири категорії.

Про це сьогодні, 12 вересня, сказав на брифінгу міністр МОЗ Максим Степанов, пише DailyLviv.

"У 2021 році буде змінено алгоритм диспетчеризації. Всі виклики ЕМД будуть поділені на 4 типи: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. Також у 2021 році запроваджується принцип екстериторіальності (міжобласні) виїзди бригад ЕМД. МОЗ переглядає систему маршрутизації пацієнтів",- зазначив міністр.

За його словами, МОЗ ініціюватиме суттєве збільшення фінансування екстреної медичної допомоги з державного бюджету у 2021 році. В тому числі планується суттєве підвищення зарплат працівників ЕМД. Наприклад, зарплата лікарів повинна складати не менше 20 тисяч гривень, фельдшера — 15-17 тисяч гривень.

Степанолв наголосив, що триває процес закупівель нових автомобілів ЕМД. Цього року МОЗ придбає близько 400 машин, у 2021 році — 700 та більше 700 — у 2022 році.

Нагадаємо, на брифінгу 14 квітня, міністр інформував, що виїзд швидкої допомоги за викликом хворого з підозрою на коронавірус здійснюється за суворим алгоритмом і в разі підтвердження одного з чотирьох ключових симптомів.

«У нас розроблений чіткий алгоритм реагування швидкої допомоги. Диспетчер повинен зробити опитування, які клінічні симптоми. Наприклад, стійка лихоманка, температура, проблеми з диханням, загрудинний біль. Потім ухвалюється рішення про виїзд», — зазначив він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів