На єдиному рахунку Держказначейства України – лише 9 млн 200 тисяч грн

13:41 14 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Стан рахунку загрожує Україні дефолтом, якщо терміново не буде запозичень із зовнішніх кредитних джерел, вважають експерти.

На єдиному рахунку Держказначейства України – у п’ятницю, 11 жовтня 2013 року,  було лише 9 млн 200 тисяч грн. Таку інформацію “Щоденний Львів» отримав з поінформованих столичних джерел. 

Стан рахунку загрожує Україні дефолтом, якщо терміново не буде запозичень із зовнішніх кредитних джерел, вважають експерти.

Тому що заборгованості у десятки разів перевищують фінансову спроможність держави. 

Непроплати Держказначейства в Криму становлять 1 млрд 200 млн грн, у Львівській області – 540 млн грн. Сума заборгованості з безробіття Державної служби зайнятості України на початок вересня сягнула 300 млн грн. 

«Мала сума на рахунку Держказначейства говорить про брак фінансових ресурсів, - вважає завідувач відділу проблем розвитку фінансово-кредитних відносин регіону Інституту регіонального розвитку НАН України Ірина Сторонянська. – Але це не можна однозначно назвати «дефолтом». Треба також знати касовий розрив між доходами і видатками на рахунках Держказначейства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів