Мостиському БТІ споживачі переплачували від 82 до 147 гривень

18:30 4 серпня 2023 р.

Фото до новини

За це порушення адмінколегія Західного МТВ на КП «Мостиське БТІ» наклала штраф у розмірі 10 000 грн.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 3 серпня 2023 року прийняла рішення, яким визнала дії КП «Мостиське БТІ» (м. Мостиська, Львівська область) порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з надання інформації про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли в установленому законодавством порядку до 1 січня 2013 року. Про це пише Dailylviv.com.

КП «Мостиське БТІ» у період з 01.06.2018 року до 23.02.2023 року встановлювало завищену вартість послуги внаслідок безпідставного включення робіт, які не передбачені розділом 2 «Складання довідок, розрахунок ідеальних часток, розподіл об’єкта» Збірника норм часу на роботи, що виконують бюро технічної інвентаризації України, а передбачені розділом «Інші роботи» Збірника.

Внаслідок цього споживачі у період з 01.06.2018 року до 23.02.2023 року сплачували завищену вартість послуги у розмірі від 82 до 147 гривень. Оскільки підприємство є єдиним надавачем таких послуг у своєму регіоні, споживачі не мали іншої альтернативи, аніж сплачувати встановлену бюро вартість.

За це порушення Адмінколегією Західного МТВ на КП «Мостиське БТІ» накладено штраф у розмірі 10 000 грн.

У процесі розгляду справи Мостиське БТІ визнало та припинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом здійснення перерахунку вартості послуги відповідно до вимог чинного законодавства України.

У Золочівському районі переплачували за послуги Золочівського БТІ

Комунальне підприємство на Львівщині оштрафували за протизаконні вимоги до споживачів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів