Комунальне підприємство на Львівщині оштрафували за протизаконні вимоги до споживачів

18:07 4 серпня 2023 р.

Фото до новини

Підприємство встановлювало в технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення додаткові, не передбачені чинним законодавством, умови.

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомило, що його адміністративна колегія 3 серпня 2023 визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції дії комунального підприємства «Бродиводоканал» (Львівська область). Про це пише Dailylviv.com.

Відповідач встановлював в технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення додаткові, не передбачені чинним законодавством, умови.

Під час розгляду справи Західне МТВ АМКУ встановило, що КП «Бродиводоканал» в період з січня 2019 по березень 2023 року вимагало від замовників технічних умов на приєднання до мереж встановлення додаткового обладнання на підключення до мереж водопостачання та водовідведення.

При цьому чинними законодавчими актами у сфері водопостачання та водовідведення жодних обов`язкових вимог щодо встановлення додаткового обладнання на підключення до мереж водопостачання та водовідведення не передбачено. Тож ці дії підприємства можуть обмежувати права та комерційні інтереси споживачів, зокрема, суб`єктів господарювання.

При цьому споживачі не мають можливості відмовитись від послуг підприємства та звернутись до іншого суб`єкта господарювання, оскільки КП «Бродиводоканал» є єдиним підприємством, що надає відповідні послуги в місті Броди, Золочівського району Львівської області.

За зловживання монопольним становищем адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала КП «Бродиводоканал» на 40 000 грн та зобов`язала припинити порушення в місячний термін від дня отримання рішення.

Мостиському БТІ споживачі переплачували від 82 до 147 гривень

У Золочівському районі переплачували за послуги Золочівського БТІ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів