Міський голова Львова пояснив, що подорожчання проїзду спростить перемовини з банками

14:35 12 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Андрій Садовий запевнив, що «хоче купити ще 100 нових автобусів, 100 тролейбусів, 10 трамваїв нових і 40 після капітального ремонту».

Про це повідомили у вівторок, 12 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли: «ЛМР планує суттєво оновити громадський транспорт міста – ще 100 нових низькопідлогових автобусів, 100 тролейбусів, 10 нових трамваїв та 40 трамваїв після капітального ремонту.

«Однак, банки, з якими працює місто, ставлять питання про рентабельність оплати за проїзд. Відтак, це питання буде проговорено у різних середовищах з громадою міста, аби знайти компроміс», – поінформували також у міськраді.

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив: «Сьогодні дійсно велика дилема, я б хотів, щоб львів’яни прийняли рішення. Бо ми соціальні категорії захищаємо, пенсіонери за проїзд не платять. Питання – зі семи до восьми гривень – ми можемо піти на таку оплату? Чи нам це складно? Але це дасть можливість простіше мати перемовини з банками, бо банки вимагають окупної ціни, їм важко пояснити ситуацію в нашій країні. Вони дають нам кошти, хочуть, щоб ми їх повертали, а щоб їх повертати, має бути рентабельною ціна. Питання дуже дискусійне. Я би хотів, щоб воно проговорювалось у різних середовищах і ми вийшли на компромісне рішення в інтересах громади міста Львова. Я завжди буду стояти на боці слабших».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів