Міський голова Львова очікує валідатори до кінця року

18:00 23 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: glavcom.ua

У Львівській міськраді запевнили: «Вже до кінця року в місті можуть з'явитись перші валідатори у громадському транспорті».

Про це повідомили в понеділок, 23 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Наступного тижня стане відомо, яка компанія кінцево буде реалізовувати проект з впровадження електронного квитка».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив на брифінгу: «В нас завдання – щоб громадський транспорт був альтернативою, і люди почали пересідати з приватного транспорту на громадський. Торік ми купили 150 автобусів, 30 трамваїв в місто заїхало, всі вони на маршрутах. Наступний крок – 50 тролейбусів зараз робить «Електрон» для Львова. Вони мали б з листопада поступово виїжджати на вулиці міста».

Андрій Садовий також розповіли: «Наступний крок – це ми ще 100 автобусів купуємо з Європейським інвестиційним банком. Ще у нас у плані 10 трамваїв. Плюс ще будемо брати до 30 трамваїв в Німеччині, бо ці трамваї себе прекрасно показують, вони після капітального ремонту. Так ми повністю оновимо громадський транспорт міста, він стає координований.

Міський голова також повідомив: «Наступного місяця ми  будемо мати розуміння по фірмі, яка буде встановлювати електронний квиток. До кінця року перші валідатори мали б з'явитись у громадському транспорті. Ініціатива з'єднати два трамвайні вагони – не нова. Треба багато коштів інвестувати у мережі. Думаю, наступного тижня оголосимо тендер на вулицю Хуторівка. Там буде ще ремонт дороги, заміна мереж для тролейбуса, будемо їх прокладати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів