Міський голова Львова публічно визнав, що ігнорує ухвали суду щодо будівництва заводу ТПВ

13:49 1 вересня 2020 р.

Фото до новини

У ранковому ефірі на радіо «Львівська хвиля» міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що місто продовжує підготовчі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій.


"Зараз ми там підводимо всі мережі, комунікації, а вже компанія-переможець буде завозити обладнання, монтувати конструкції, - заявив Андрій Садовий. - Суди в нас тривають з того часу, як тільки ми оголосили про намір збудувати завод. Завжди є хтось, хто проти. Але сміттєпереробний завод однозначно буде на Пластовій. Ми витратили 4 роки на погодження документів, була пророблена титанічна робота. Збудувати його в іншому місці навіть теоретично неможливо, адже в нас немає 4 зайвих років. Європейський банк фінансує виключно екологічно чисті проекти, тому там все буде на надзвичайно високому рівні. Моє завдання — збудувати завод і поставити в цьому питанні крапку", пише DailyLviv.

Нагадаємо, що вчора, 31 серпня, у Львівському адміністративному суді відбулось друге слухання у справі щодо недопустимості будівництва екологічно небезпечного сміттєвого комплексу у м. Львові. Цього разу позивачі - мешканці мікрорайонів Знесіння та Кривчиців - просили викликати на допит свідків, зокрема, міського голову Львова Андрія Садового, а також усіх членів виконкому, розповів у коментарі Galnet адвокат Андрій Петришин. Однак ні Андрій Садовий, ні члени виконкому на слухання 31 серпня не з’явилися. Адвокат зазначив, що міська рада хотіла залучити до справи третіх осіб - нібито як експертів:

- Як юрист я розумію, що вони хотіли набути статусу експерта, щоб автоматично здобути процесуальні права. Це означає, що особа, яка виступає як третя особа, автоматично набуває усіх прав сторони у справі учасника справи, і може подавати апеляційні та касаційні скарги. Вони хотіли ввести своїх людей у процес і спробувати скасувати заборону на будівництво, але їм це не вдалося.

Cуддя відхилив це клопотання міської ради. Натомість клопотання Андрія Петришина та його колег про те, щоб на Youtube відбувалися онлайн-трансляції судового процесу – задовольнили.

«Наше клопотання про виклик на допит Андрія Садового і усього виконконкому відклали на 10 вересня. Але ми робитимемо усе, щоб задовольнили наше клопотання і на допит явився Садовий із своєю командою. Тому будівництво сміттєпереробного заводу не продовжуватиметься», - каже у коментарі Galnet Андрій Петришин.

Та мабуть, довідавшись з вуст міського голови Львова, що роботи на Пластовій не припиняються, адвокат Андрій Петришин написав у ФБ: "Сьогодні, 1 вересня 2020 року, о 19-15, на вул. Польовій №29, кожен охочий буде мати можливість у прямому ефірі висловити свою позицію щодо недопустимості будівництва екологічно-небезпечного сміттєвого комплексу у м. Львові".

Що ж до незалежних експертів, то вони неодноразово публічно наголошували на тому, що спорудження у Львові заводу механіко-біологічного перероблення твердих побутових відходів не вирішує проблеми сміття у Львові. Оскільки великі позикові банківські кошти місто використає на стару технологію, що радше є сортувальною станцією, після якої залишатиметься аж до 80% непереробленого сміття. Таким чином цей завод фактично буде бюджетопереробним, як влучно саркастично назвали його фахівці. 

ЄБРР кредитує у Львові побудову сміттєзаводу застарілої технології і на аварійній ділянці, - експертка.

Верховний Суд опосередковано підтвердив заборону будівництва сміттєпереробного заводу у Львові.

Львів будує бюджетоспалювальний завод, від яких відмовляються у Польщі і яким не вірять у Здолбунові, - експертка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів