Мінеконорозвитку: «У найближчі дні я б очікував стабілізації і зміцнення гривні» (відео)

17:00 6 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив у п’ятницю: «разі отримання траншу МВФ ситуація швидко нормалізується. Єдиний курс означає, що гроші експортерів, які вони тримають за кордоном, теж будуть повертатися. Тому в найближчі дні я б очікував стабілізації і зміцнення гривні».


Відео: «112 Україна»

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, відповідаючи сьогодні, 6 лютого, в прямому ефірі «Телеканалу новин «24» на запитання щодо змін у грошово-кредитній політиці Національного банку, зазначив, що з певних причин склалося два курси валют: індикативний курс НБУ і реальний. Він також пояснив:

«Занижений офіційний курс змушував експортерів тримати валютну виручку поза межами країни в очікуванні вирівнювання курсу. Зараз Національний банк вжив заходів для переходу до єдиного курсу гривні, що знизить мотивацію до обігу валюти на «сірому» ринку, а також, сприятиме стабілізації курсу.

Я думаю, у разі отримання траншу МВФ ситуація швидко нормалізується. Єдиний курс означає, що гроші експортерів, які вони тримають за кордоном, теж будуть повертатися. Тому в найближчі дні я б очікував стабілізації і зміцнення гривні».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Як інформував «Щоденний Львів», після того, як комерційні банки України, вслід за рішенням Національного відмовитися від індикативного курсу гривні, різко підвищили обмінний курс основних валют, готівковий курс долара злетів сьогодні в нашій країні до 22-25 грн, а євро – до 24-28.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів