Міграційна політика Німеччини може кардинально змінитися

08:19 31 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Міністр фінансів Німеччини пропонує покласти край соціальним пільгам.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

За словами міністра фінансів, «за особливо жорстких умов» можна було б звести пільги «практично до нуля». Це стосуватиметься людей, «які мають право на гуманітарний захист у відповідальній за них країні ЄС згідно з Дублінськими правилами, але які відмовляються скористатися там захистом»

За словами федерального міністра фінансів Крістіана Лінднера (FDP), німецькі соціальні виплати, які отримують шукачі притулку, «діють як магніт». Лінднер виступає за скорочення, з чим не погоджуються партнери по коаліції з Партії зелених, повідомляє портал Spiegel.

«Є люди, яким не потрібно тікати, принаймні від громадянської війни чи стихійних лих. Вони приїжджають до нас радше з економічних причин, фактично не маючи права на проживання. Можливо, вони взагалі не хочуть працювати в Німеччині, а радше користуються перевагами нашої соціальної держави. І цьому треба покласти край», — сказав Ліндер у програмі ARD «Репортаж з Берліна».

Він підкреслив, що порівняно з іншими країнами «німецька соціальна держава пропонує дуже високі пільги», які «діють як магніт» — і це слід усунути.

За словами міністра фінансів, «за особливо жорстких умов» можна було б звести пільги «практично до нуля». Це стосуватиметься людей, «які мають право на гуманітарний захист у відповідальній за них країні ЄС згідно з Дублінськими правилами, але які відмовляються скористатися там захистом». У таких випадках переваги можуть бути обмежені покриттям необхідних витрат на проїзд до відповідальної країни, пояснив Лінднер.

Також міністр висловився за зміну форми фінансових пільг для шукачів притулку — замість готівки видаватимуть платіжні картки, що стане додатковим елементом, що віднадить від бажання мігрувати до Німеччини.

6 листопада представники федерального уряду та федеральних земель зустрінуться з канцлером Олафом Шольцем, щоб обговорити подальші дії у сфері міграційної політики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів