МАЗ з Білорусі запевнив, що на ринку України працюватиме у звичайному режимі

20:42 25 квітня 2021 р.

Фото до новини

Поставки в Україну техніки МАЗ, в тому числі і пасажирської, продовжаться після 1 травня в повному обсязі і в зазначені терміни.

На офіційному сайті МАЗа з'явилася інформація про те, як виробник буде працювати з Україною в травні. Раніше влада України запровадила спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі в розмірі 35% від митної вартості, і воно діє з початку травня. Про це повідомив сайт Tut.by. пише Dailylviv.

«Для всіх зацікавлених осіб і споживачів на українському ринку повідомляємо, що ВАТ«МАЗ»- керуюча компанія холдингу«БЕЛАВТОМАЗ» спільно з офіційним дистриб'ютором - ТОВ «СІ «Торговий Дім« МАЗ-Україна» продовжує свою роботу на ринку України в звичайному режимі.

Ринок України - один зі стратегічно важливих для Мінського автомобільного заводу. За час співпраці наше підприємство виготовило і поставило півтори тисячі одиниць пасажирської техніки в усі регіони України. Особливо продуктивними були останні 3 роки, коли обсяг поставок досяг двохсот п'ятдесяти одиниць в рік. У вантажному сегменті кількість реалізованої за останні шість років автотехніки досягло понад вісім тисяч одиниць.

 ТОВ «СІ «Торговий Дім «МАЗ-Україна» продовжує функціонувати і виконувати всі свої зобов'язання перед споживачами. Хочемо підкреслити, що всі клієнти Торгового дому «МАЗ-Україна» отримають надійну і комфортну автотехніку МАЗ згідно з обумовленою кількістю і точно в строк», - повідомляється в прес-релізі.

Нагадаємо, 22 квітня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) України вирішила ввести спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі в розмірі 35% від митної вартості.

Згідно з ним рішення МКМТ про введення спецмита вступає в силу через 10 днів з дня публікації.

«Спеціальне мито застосовується до встановлення факту припинення Республікою Білорусь дискримінаційних і недружніх дій щодо України», - йдеться в повідомленні.

Під дію 35%-го мита потраплять автобуси (транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше), вантажівки з дизельними двигунами і повною масою 5-20 тонн і більше 20 тонн (виняток зроблено для автомобільних шасі). Крім того, мито діятиме на спецтехніку (автокрани, автомобілі-прибиральники для доріг, автогідропідйомники, автомобілі для поливу і автомобілі-майстерні).

Рішення про введення спецмита прийнято на підставі матеріалів Мінекономіки України, в якому викладені дискримінаційні дії з боку Білорусі. Зокрема, до таких належать утилізаційний збір, який стягується при ввезенні в Білорусь колісної техніки з України, а також нерівні умови участі в держзакупівлі.

Бойкот мінських автобусів: білоруси у Львові закликали не купувати техніку МАЗ

Українська делегація у ТКГ більше не відвідуватиме Мінськ для перемовин, а Львів не купуватиме білоруські автобуси (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів