Мандрівник і блогер Зуб відвідав майже 130 країн зі страховим полісом однієї компанії

19:36 1 липня 2021 р.

Фото до новини

Група ПЗУ Україна відзначила 100-річчя своєї історичної присутності у Львові.


Відео: Львівський пресклуб

Сто літ тому у Львові була відкрита дирекція PZUW (Powszechny Zaklad Ubezpieczeń Wzajemnych) на виконання закону Польщі про страхування від 23 червня 1921 року. На той час історія PZUW вже мала свій тривалий досвід, що сягав аж у 1803 рік, коли у Польщі була заснована перша страхова компанія Powszechny Zakład Ubezpieczeń Spółka Akcyjna (PZU SA) - Загальний заклад страхування акціонерне товариство. 

Традиції лідерства за останніх майже тридцять років вдалося зберегти тепер уже не лише у Польщі, але й у чотирьох країнах-сусідах: Україні, Литві, Латвії, Естонії. На цьому наголосили учасники пресконференції у Львівському пресклубі з нагоди львівського ювілею, інформує Dailylviv.

Сьогодні страхова група об'єднує у п'яти державах понад 600 відділень і понад 16 тисяч працівників. Вона надає широкий спектр страхових і фінансових послуг - понад двісті видів продуктів, з яких більше 120 - зі страхування. Її бренду довіряє понад 22 млн клієнтів у Польщі, Україні, Литві, Латвії й Естонії.   

- За підсумками 2020 року, незважаючи на вплив пандемії, страхова компанія ПЗУ-Україна посіла перше місце за результатами продажів і впевнено підтримує позицію лідера у Львівській області, - сказала директорка Південно-Західного регіональого управління ПрАТ СК "ПЗУ Україна" у Львові Аліна Бойчук, яка модерувала пресконференцію. 

Член правління ПрАТ СК «ПЗУ Україна» Павел Гжешік переказав усім працівникам і клієнтам компанії у Львові найщиріші вітання і найкращі побажання від голови правління ПЗУ-Україна Яцека Адріана Матусяка. 

А його колега у правлінні ПрАТ СК «ПЗУ Україна» Василь Зубач нагадав, що група PZU постійно розвивається і збільшує кількість страхових та фінансових сервісів, а також послуг з пенсійного накопичення і медичних. 

Найбільша кількість мандрівників за кордон довіряє свою безпеку українській PZU. Серед них і відомий мандрівник та блогер Орест Зуб, який відвідав уже майже 130 країн з полісом від PZU. Компанія є також №1 в Україні за кількістю укладених угод і за кількістю отриманих премій за полісами так званої автоцивілки. ПЗУ Україна входить у ТОП-10 лідерів ринку страхування. 

«Група ПЗУ Україна» складається з компанії ПрАТ «СК «ПЗУ Україна», ПрАТ «СК «ПЗУ Україна страхування життя» і ТОВ «СОС Сервіс Україна». На ринку України група представлена понад 28 років і є частиною Групи PZU – однієї з найбільших фінансових груп у Центральній та Східній Європі.  

Митрополит Львівський Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький подякував ПЗУ за благодійну допомогу потребуючим і за різноманітні благодійні акції в Україні. 

- Особливо дякую PZU-Україна за фінансову підтримку у будівництві центру святого Йоанна Павла II у Сокільниках біля Львова. Нехай за всі добрі справи Господь обдаровує усю групу PZU-Україна, керівників і працівників, своїм благословінням, потрібними силами і здоров'ям, - сказав архиєпископ Мечислав Мокшицький, голова Конференції римо-католицького єпископату України.

Генеральна Консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич також висловила вдячність компанії за партнерство і матеріальну допомогу під час проведення важливих інформаційно-культурних заходів, згадавши, зокрема, підтримку у проведенні щорічного фестивалю польських фільмів у Львові "Під Високим замком" і зустрічі з дітьми у Львові дружини президента Польщі пані Агати Корнгаузер-Дуди.  

- У Польщі вже всі дорослі розпізнають логотип PZU, - сказала пані Еліза Дзвонкевич. - Приємно, що ця компанія стала вже дуже популярною і в Україні.

Серед благодійних проектів страхової компанії в Україні є відбудова астрономічної обсерваторії у Карпатах на горі Піп Іван для проведення астрономічних та метеорологічних спостережень і створення там пункту гірського рятівництва. Під час усього періоду пандемії коронавірусу страхова група надавала також значну гуманітарну допомогу українським прикордонникам і військовикам. 

Серед цікавих фактів з історичного минулого є те, що будинок для PZU у Львові був спроектований і споруджений - на спеціальне замовлення львівської дирекції - на теперішній вулиці Драгоманова, 14/16. А страховий журнал-тижневик "Наші справи" один з випусків у січні 1931 року цілком присвятив діяльності львівської дирекції - до її 10-річчя.

- PZUW у довоєнний період активно співпрацювала зі страховою компанією "Дністер", - розповів у фільмі з нагоди ювілею, показаному під час пресконференції, кандидат економічних наук Назар Добош. - Тож 1/3 страхування будівель була здійснена компанією "Дністер", засновниками якої була українська інтелігенція: мистці, поети, політичні діячі, а також духовенство. На той час у договорах страхування використовувалося слово "обезпечення", а термін "страхування" почав активно входити в український лексикон з появою російських страхових компаній у повоєнний період. 

Найбільш поширеним ризиком на початку 20 століття була пожежа, і за законом від 1921 року власники будівель зобов'язані були застрахувати своє житло від пожежі: на 2/3 у компанії PZUW, а на 1/3 - в іншій страховій компанії - за власним вибором.

Мер Львова нагородив PZU-Україна за сто років

Укрзалізниця відновила міжнародне сполучення зі Словаччиною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів