Литовська компанія буде консультантом будівництва заводу у Львові.

13:00 12 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

ЄБРР завершив конкурс на визначення технічного консультанта із будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові.

Про це повідомили в понеділок, 12 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «У тендері перемогла литовська компанія «Гідротера». Саме ця фірма проводитиме нагляд за будівництвом заводу на вулиці Пластовій та рекультивацією полігону в Грибовичах. Її завданням буде забезпечення дотримання відповідності з європейськими нормами: будівельними, екологічними та інженерними. Компанія-консультант має відкрити у Львові офіс, у якому, зокрема, працюватимуть іноземні фахівці разом із українськими колегами»

Директор львівського комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ноздря зазначив: «Литовська компанія «Гідротера» проводитиме технічний нагляд за будівництвом заводу. Зокрема, йдеться про нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР. Ця ж компанія братиме невід’ємну участь у нагляді за рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища».

«За право проводити нагляд за будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові змагалося ще чотири інші компанії з Франції, Прибалтики та Греції. Усі вони, як і компанія-переможець, мають досвід консультування будівництва аналогічних проектів у ЄС», – поінформували також у міськраді.

«Через два роки у Львові збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами. Вона передбачатиме сортування сухого та вологого сміття і вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття», – розповіли також у міськраді.

«Уже цього року відкриється станція компостування органічних відходів. Для цих цілей місто отримало 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку та 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів