Львів’яни заощадять на оплаті за опалення й гарячу воду

14:00 12 лютого 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: vezha.net.ua

На засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення про зменшення розміру нарахувань за опалення і гарячу воду для мешканців міста за січень 2020 року

Про це повідомили в середу, 12 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що оплата за опалення у січні для споживачів  «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» зменшиться в середньому на 22%, оплата за гарячу воду зменшиться також в середньому на 22%.

Міський голова Андрій Садовий зазначив: «Ми цим рішенням даємо вказівку «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго», щоб ціна на тепло була зменшена на 22% за січень, враховуючи зменшення ціни на газ. Але в цьому тарифі зарплата закладена 5,5 тис грн, а реальна зарплата на теплопостачальних підприємствах — більше 10 тисяч гривень. І з бюджету треба знайти 10 мільйонів гривень, щоб компенсувати втрати підприємств. НКРЕ тариф прийняла новий, але не ввела в дію. Кошти замість на медицину чи освіту, ми мусимо скерувати на теплоенерго. Мені подобаються низькі тарифі, але вони мають бути справедливими. Коли ми будемо говорити про бюджет, будемо ламати голову, де взяти 10 мільйонів гривень на теплоенерго».

Як інформував «ЩЛ», у Львові подорожчали трамвайні й тролейбусні квитки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів