Львів’яни за дитмайданчик чи сквер голосуватимуть бюлетенями

18:37 1 квітня 2016 р.

Фото до новини

Для львів’ян підготують бюлетені, як на виборах, але голосувати треба буде за побудову дитячого майданчика чи створення скверу.


Відео: Львівський прес-клуб

Процедуру бюджету участі громадян, коли мешканці окремого району,  кварталу або вулиці вирішують, на що потрібно потратити певну частину коштів з бюджету розвитку міста, практикують близько двох тисяч міст у світі, з них 173 – у Польщі, та два – в Україні. Львів готується стати третім містом в Україні, де право розпоряджатися своїми коштами нададуть безпосередньо мешканцям.

Про це сьогодні,1 квітня, під час прес-конференції на тему: “Результати обговорення проекту положення про бюджет участі”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив представник ГО «Опора» Тарас Радь.

За його словами, перебираючи досвід, варто зважати і на помилки та прорахунки інших. Так, в Польщі в одному з міст, де дуже активний священик, більшість коштів в один час відійшло громаді, яка об’єдналася навколо церкви.  - Вже навіть Чернігів, де таке запустилося в 2015 році, у 2016-му має свої негативні аспекти. Бо через відсутність активної громадськості, цим користаються ті суб’єкти, які цей потенціал зберігають. Тому треба звернути увагу, щоби не було дублювання вже профінансованих структур., - каже Тарас Радь.

Щодо голосування, то вони будуть в он-лайн і в офф-лайн варіантах.  За словами депутата Львівської міської ради, представника фракції “Об’єднання “Самопоміч”  Андрія Пундора, голосування відбуватиметься не так, як під час виборів.

- Скриньки для голосування будуть встановлені в місцях, де ходить найбільше людей. Наприклад,  в ЦНАПах по районах або в райадміністраціях. І це не буде голосування як на виборах – один день з 8 ранку до 8 вечора. Це буде голосування впродовж 15 або й 30 днів. Упродовж цього часу людина може прийти і кинути в скриньку затверджений бюлетень, - каже він.

На його думку в таких голосуваннях візьме участь більше людей, ніж взяло участь в голосуванні на виборах. Адже люди зможуть реально впливати на те, чи зроблять на їхній вулиці пішохідний перехід або розіб’ють сквер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів