«Львівспецкомунтранс» назвав перелік великогабаритних відходів, які не беруть на утилізацію

10:09 2 серпня 2024 р.

Фото до новини

На вул. Жовківська, 18 у Львові продовжує діяти спеціальний комунальний майданчик, де приймають великогабаритні і негабаритні відходи та несправну побутову техніку.

Як повідомили на підприємстві «Львівспецкомунтранс», вже цього року мешканці Львівської громади привезли на майданчик 45 700 кг таких відходів. Це 24 700 кг будівельного сміття, 16 500 кг старих меблів і 4 450 кг різної побутової техніки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Великогабаритні відходи і побутову техніку ми приймаємо лише від мешканців (фізичних осіб). Від приватних підприємств (юридичних осіб) таких відходів ми не приймаємо. 

У місяць від одного мешканця нашої громади ми приймаємо не більше:

 - 500 кг будівельних відходів, 

- 5 одиниць дрібної та 2 одиниці великої побутової техніки 

- 1 одиницю негабаритних відходів (ліжко, диван, велике крісло).

Графік роботи майданчика з понеділка по четвер - з 08:30 до 17:15 год. У п'ятницю працюємо до 16:00 год. Обідня перерва з 12:30 до 13:00 год.

Читайте також: У ЛМР повідомили, коли запрацює сміттєпереробний завод

Що важливо, ми також не приймаємо: автомобільні шини, люмінесцентні лампи та інші небезпечні відходи. А також не приймаємо будівельне сміття із домішками шкідливих та легкозаймистих матеріалів (ємностями від фарби, лаку, клею; цвяхами; залишками металопрофілю; будівельної піни); старі металопластикові вікна чи двері, одяг», - розповідають у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Прийом великогабаритних і негабаритних відходів та побутової техніки є платним. З 1 серпня, враховуючи калькуляцію витрат, вартість приймання таких видів відходів становить:

• великогабаритні відходи (будівельне сміття) - 65 копійок за 1 кг;

• негабаритні відходи (меблі) – 1 грн 28 копійок за 1 кг;

• побутова техніка – 97 копійок за 1 кг.

Отримані відходи ЛКП «Львівспецкомунтранс» передає на переробку. Зокрема, побутову техніку передають на утилізацію в ТОВ «КИЇВ СПЕЦУТІЛЬ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів