Львівські шахтарі вимагають у Ахметова заборговані їм гроші (відео, оновлено)

23:10 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Близько 30 гірників завітали до офісу компанії ДТЕК у Києві.

«Шахтарі державного підприємства «Львіввугілля» прийшли до головного офісу компанії ДТЕК із вимогою розрахуватися за поставлене вугілля. Однак, як заявили представники ДТЕК, вони не мають контракту для купівлі вугілля на теплові електростанції. Разом з тим у державному підприємстві «Вугілля України» наголошують, що контракти є, а ДТЕК намагається встановити ціну, нижчу від собівартості», – повідомили сьогодні, 11 червня, на «Радіо Свобода». Натомість «Телеканал новин «24» розповів у червер:

«Близько 30 львівских шахтарів приїхали сьогодні, 11 червня, до Києва вимагати свої гроші. Кажуть, завинив їм Ренат Ахметов. Його компанія ДТЕК бере вугілля у Львівських шахтах, але не платить за це. І гірники вже майже півроку сидять без зарплати. За словами гірників, на складах ДТЕК лежить 200 тисяч тон вугілля на понад 300 мільйонів гривень. 

Завітали вони безпосередньо до офісу компанії. Там їх зустріло керівництво, яке зробило вигляд, що жодної проблеми не існує.

У компанії ДТЕК платити за отримане паливо не хочуть. Мовляв, не підписували жодних відповідних контрактів.

Контрактами та продажем твердого палива займається державне підприємство «Вугілля України» – посередник між копальнями та ДТЕК. Саме воно і поставляло вантажі на склади компанії Ахметова.

Представник посередника також був на зустрічі. І він не зміг пояснити, яким чином ДТЕК отримував вугілля без контрактів.

А тепер, із вугіллям на складах, ДТЕК починає висувати умови. Мовляв, угоди готові укласти, але ціна палива в контрактах буде значно нижчою за собівартість. ДТЕК погодиться підняти ціну лише після збільшення тарифів на електроенергію, яку виробляє компанія. До тих пір платитиме менше.

Сьогодні шахтарі повертаються додому ні з чим. Але збираються приїхати до столиці ще раз. Сподіваються долучити до розмови Міністра енергетики. Якщо не допоможе, не виключають багаточисельні акції протесту».

Про це повідомив сьогодні, 11 червня, «Телеканал новин «24».

Як інформував «ЩЛ», шахтарі «Львіввугілля» погрожують страйком.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів