Шахтарі «Львіввугілля» погрожують страйком (відео, оновлено)

21:27 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: socportal.info

Борг перед гірниками лише за квітень сягає 57 мільйонів гривень.

Шахтарі "Львіввугілля" вимагають погасити заборгованість із зарплати за два місяці. Інакше з наступного тижня обіцяють страйки. Борг перед шахтарями лише за квітень сягає 57 мільйонів гривень.

Державне підприємство «Вугілля України» та приватна компанія ДТЕК «Енерго» упродовж півроку не можуть домовитися про вартість твердого палива та укласти контракт. ДТЕК у новій угоді просить прив'язати ціну на вугілля до тарифів на електроенергію, проти чого виступає «Вугілля України». Тим часом майже 200 тисяч тонн вугілля, за які гірники мали б отримати кошти, просто лежать на складах теплових електростанцій.

Близько 30 гірників зустрілися з представниками ДТЕК та ДП «Вугілля». Компанії, між якими виникло непорозуміння, обіцяють дійти згоди лише за присутності представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Нова зустріч має відбутися найближчими днями.

Голова профспілки шахти «Лісова» ДП «Львівугілля» Володимир Залучивський нарікає : ««У нас сьогодні заборгованість 50% за квітень місяць. Ми відвантажуємо вугілля ДП «Вугілля Україні». А ДП «Вугілля України» не отримує кошти у повному обсязі від Західенерго».

Своєю чергою, комерційний директор «ДТЕК-Енерго» Віталій Бутенко пояснив: «Умови, які пропонуються компанією ДТЕК приведуть до того, що шахтарям нічим буде платити заробітну плату, бо ціна набагато нижче від тієї, що є на ринку, і по який купує вугілля ЦЕНТР Енерго».

Натомість начальник відділу ДП «Вугілля України» Сергій Балик так описує проблему: «По цьому контракту, якщо враховувати, який тариф сьогодні є, вона звичайно буде нижчою. Я хочу укласти контракт, який пов'язаний з тим тарифом, з тим рівнем платежів, які є в тепловій генерації. Якщо я споживач, а потім перепродаю електроенергію, яким чином я можу щось купувати, що мені не повертається у тій товарній продукції. Питання полягає виключно у прив'язці ціни до тарифу».

Про це повідомив 11 червня  телевізійний «5 канал».

А сьогодні "Щоденний Львів" одержав листа з прес-служби компанії ДТЕК про те, що це начальник відділу ДП «Вугілля України» Сергій Балик сказав такі слова: «Умови, які пропонує компанія ДТЕК, приведуть до того, що шахтарям нічим буде платити заробітну плату, бо ціна набагато нижча від тієї, що є на ринку і по який купляє вугілля ЦЕНТР Енерго». А ось комерційний директор «ДТЕК-Енерго» Віталій Бутенко висловився насправді так: «По цьому контракту, якщо враховувати, який тариф сьогодні є, вона, звичайно, буде нижчою. Я хочу укласти контракт, який пов'язаний з тим тарифом, з тим рівнем платежів, які є в тепловій генерації. Якщо я споживач, а потім перепродаю електроенергію, яким чином я можу щось купувати, що мені не повертається у тій товарній продукції. Питання суто у прив'язці ціни до тарифу».

У листі прес-служби компанії ДТЕК запевнили "Щоденний Львів", що "5 канал" також виправить помилку у "дзеркальному" цитуванні Сергія Балика і Віталія Бутенка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів