Львівські перевізники хочуть за проїзд в автобусах 6,5 гривні

09:45 13 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Автотранспортні підприємства надали Львівській міськраді розрахунки, щоб терміново їх обробити й розпочати процедуру перегляду тарифів.

Про це, як повідомили в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна», йдеться в заяві Асоціації пасажирських перевізників Львівської області. У ній також зазначено: «Для прийняття рішення про затвердження нового тарифу пропонуємо міськраді затвердити рішення про зміну тарифу з п’яти гривень до 6,5 гривні».

Автотранспортні підприємства попередили – якщо у міськраді не зроблять таких заходів, то «транспортники будуть змушені скорочувати режим роботи вранці і ввечері». А також пояснили: «Сьогодні розрахунковий тариф на перевезення – понад дев’ять гривень за умови стовідсоткового відшкодування за перевезення пільгових категорій пасажирів, оскільки ціна на паливо зросла до 30-35 гривень за літр».

Натомість у прес-службі Львівської міськради запевнили: «Мерія не підтримує звернення приватних перевізників щодо необхідності підняття тарифу на проїзд та скорочення випуску машин у разі відмови. Ситуацію, яка виникла, потрібно розглядати з позиції усіх сторін, не лише потреби перевізників, але й пасажирів, у яких є безліч претензій та зауважень до якості перевезень».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий наголосив: «На кожній апаратній нараді, коли озвучують топ-теми, через які звертаються мешканці на  «Гарячу лінію», завжди присутнє питання транспорту. В основному мова йде про роботу приватних перевізників. Мешканці незадоволені чистотою в транспорті, технічним станом (машини розвалюються, пошкоджені крісла, відриваються ручки тощо), не їздять по графіку, не випускають на маршрути достатньої кількості машин, хамство водіїв. Також є питання щодо оновлення транспорту та багато інших зауважень. І, на жаль, приватні перевізники на сьогодні не проводить жодних заходів для покращення якості своєї роботи».

Андрій Білий додав: «Так, ми розуміємо, що вартість палива зростає, що необхідно виплачувати заробітну плату, купувати запчастини, та говорити про підвищення ціни і погрожувати якимось радикальними діями, з огляду на низьку якість роботи, є неприпустимим. Ми повинні також розуміти, що ситуацію, яка виникла, потрібно розглядати з позиції усіх сторін – не лише потреби перевізників, але й пасажирів. Людям зараз не просто виживати через зростання вартості практично на все. Тому вони платити більше за проїзд просто не зможуть, а такі заяви перевізників лише загострюють соціальну напругу».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій підсумував: «Потрібно реально дивитися на речі і чітко розуміти, що ми можемо собі дозволити, а що ні, та шукати компроміси, щоб вирішити цю ситуацію. Мерія на ультиматуми погоджуватись не буде. Лише конструктивна розмова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів