«Львівська залізниця» отримала лише 11,7% компенсації витрат за перевезення пільговиків

17:15 9 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

«Львівська залізниця» надала за 10 місяців 2018 року послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні західного регіону на суму майже 55,5 млн. гривень, а отримала лише близько 6,5 млн. гривень компенсації, що становить 11,7%.

У приміському сполученні на Львівщині з початку року за перевезення пасажирів пільгових категорій нараховано понад 21,8 млн. гривень. Станом на початок листопада 2018 року компенсовано лише близько 2,5 млн. гривень, що становить 11,1% від суми, фактично витраченої на забезпечення перевезення у приміському сполученні громадян пільгових категорій.

Відтак, залізничники вкотре звертають увагу, що відповідно до українського законодавства, компенсації за пільгові перевезення залізничним транспортом повинні здійснюватися за рахунок державного або місцевого бюджетів, залежно від того, яким органом прийнято рішення про введення пільг, а також наголошують, що відсутність належних компенсаційних виплат за перевезення пасажирів пільгових категорій ускладнює фінансову та матеріально-технічну ситуацію у господарстві приміських пасажирських перевезень і суттєво обмежує можливості залізниці для стабільного та повноцінного забезпечення цієї важливої соціальної послуги. Про це повідомили в п’ятницю, 9 листопада, в прес-центрі «Львівської залізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів