Львівська міськрада випустила облігації

18:00 13 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У ЛМР запевнили: «Львівська міська рада випустила цього року облігації з дешевшою відсотковою ставкою за користування залученими коштами, у порівнянні з міністерством фінансів України».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук розповів: «Міністерство фінансів України, у зв’язку із дефіцитом державного бюджету, взяло в борг 10 мільярдів. Більша частина коштів у валюті. Відповідно, Мінфін розмістив тримісячні цінні папери на суму 1,75 млрд. гривень і шестимісячні на суму 1,04 млрд. гривень з відсотковою ставкою за користування залученими коштами у розмірі 18%. А ми розмістили облігації, які випущені в цьому році містом, з відсотковою ставкою за користування залученими коштами у розмірі 17,89%, тобто дешевше, ніж це зробило Міністерство фінансів».

У ЛМР також запевнили: «Відповідно, місто Львів спрацювало краще на більше, ніж 48 млн. гривень. Ці кошти будуть використані для першочергових потреб міста — ремонту вулиць, шкіл, садочків, ліфтів та інше».

«22 березня 2018 року депутати Львівської міської ради затвердили ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради №2785 «Про здійснення запозичення до міського бюджету Львова у 2018 році» від 21 грудня 2017 року. Відповідно до прийнятої ухвали міська рада затвердила: відсоткову ставку за користування залученими коштами – не більше 18% річних, номінальна вартість облігації – 1000 гривень. Ухвала набрала чинності після прийняття Міністерством фінансів України рішення про погодження обсягу та умов здійснення запозичення», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів