Львівська міськрада запровадила нові пільги на об’єкти житлової нерухомості

17:23 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

А продиктовані вони змінами у Податковому кодексі України.

Прес-служба Львівської міська ради інформує, що ЛМР внесла на своєму останньому пленарному засіданні зміни до своєї ухвали «Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» від 14 липня 2011 року №664, виклавши у новій редакції додаток. Як повідомили у відділі місцевих податків, тарифів та цін управління економіки, ця ухвала прийнята у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі України. 

Відтепер база оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується: для квартир незалежно від їх кількості – на 120 кв.м., для житлових будинків незалежно від їх кількості – на 250 кв.м. А для різних видів об’єктів житлової нерухомості – на 370 кв.м. 

Натомість не надаються пільги із сплати податку на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності). 

Стосовно ж ставки податку для фізичних осіб, то вони становлять 1% для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв.м, або житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв.м., а 2,7% –якщо площа квартир чи житлових будинків перевищує ці показники.

Ставки для різних видів об’єктів житлової нерухомості становлять 1%, якщо площа не перевищує 740 кв.м., аа 2,7% – якщо площа більше 740 кв.м. 

Водночас органи місцевого самоврядування можуть встановлювати додаткові пільги з податку з об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій. 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів