Львівська міськрада скерувала листи державним органам влади

19:42 20 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

У Львові погіршилася ситуація з фінансуванням з державного бюджету коштів на компенсацію пільг та субсидій, які надаються населенню на оплату послуг з теплопостачання.

Про це повідомили в четвер, 20 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Львівська міська рада скерувала листа Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та в.о. міністра фінансів України, щодо сприяння у терміновому вирішенні цієї проблеми».

«На сьогодні у Львові погіршилась ситуація з фінансуванням з державного бюджету коштів на компенсацію пільг та субсидій, що надаються населенню на оплату послуг з теплопостачання. Зокрема, станом на 1 вересня, заборгованість за пільги і субсидії становить 12 755,3 тис. грн., в т. числі для ЛМКП «Львівтеплоенерго» – 9 755,3 тисячі гривень, для ЛКП «Залізничнетеплоенерго» – 3000 тисяч гривень», – йдеться у листі.

«Львівська міська рада неодноразово зверталась до Кабінету міністрів України та відповідних профільних міністерств щодо ситуації, яка склалася навколо фінансування з державного бюджету пільг та субсидій, що надаються населенню на оплату житлово-комунальних послуг у  Львові. Фінансування пільг та субсидій у неповному обсязі зумовлює нарощення заборгованості перед підприємствами – надавачами послуг (газопостачання, електропостачання та водопостачання і водовідведення), а також нарахування штрафних санкцій та інфляційних нарахувань користувачам», – зазначено також у листі.

«Зокрема, «Львівобленерго», к зв’язку із заборгованістю теплопостачальних підприємств за електричну енергію, яка виникла через невідшкодування з державного бюджету пільг та субсидій, 20 вересня розпочато відключення електричної енергії об’єктів теплозабезпечення (котелень, центральних теплових пунктів). Внаслідок вказаних дій без гарячого водопостачання залишився 71 житловий будинок, Львівська обласна клінічна лікарня, пологовий будинок, будинок дитини та 10 інших закладів освіти та охорони здоров’я», – йдеться також у  у листі

Відтак, у ЛМР просять  сприяння у терміновому вирішенні проблеми З метою забезпечення у Львові безперебійного гарячого та холодного водопостачання, прошу Вашого особистого сприяння у терміновому вирішенні проблеми. За інформацією управління соціального захисту міськради, загалом станом на зараз держава не повернула Львову 45,9 млн. гривень за надані пільги і субсидії. Зокрема, це 14 мільйонів гривень – газопостачання, 14 млн. гривень – теплопостачання, два мільйони гривень – водопостачання, вісім мільйонів гривень – електроенергія, а шість мільйонів гривень – квартплата.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів