Львівська компанія створить у трамвайному депо інноваційно-креативний простір

17:00 6 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У середу, 6 вересня, начальник управління інвестицій та проектів і заступник міського голови Львова з питань розвитку проаналізували результати інвестиційного конкурсу з реконструкції і створення інноваційно-креативного простору в трамвайному депо та оголосили переможця. Ним стало ТзОВ «Lem Station».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Ми у міста впроваджуємо нову стратегію креативної економіки і вона заснована на таких галузях, як культура, освіта, ІТ-технології. Власне, на перетині цих багатьох сфер мають народитися нові речі доданої вартості, нова кількість робочих місць, нові спеціалізації, нові простори. Власне все це працюватиме тоді, коли буде якісна екосистема, локація, куди можна буде прийти молодому поколінню, яке має ідеї, думку про стартап, і де можна буде втілити її, мати цілий цикл заходів менторства, підтримки тощо. Це все необхідно для того, щоб глобально конкурувати з закордонними містами, щоб вигравати у конкуренції за талановитих людей, щоб власне вони залишалися у Львові, щоб вони могли творити у нашому місті».

Чиновник також розповів: «Одним із таких об’єктів, який є ключовим для міста, є старе трамвайне депо, яке використовувалося ЛКП «Львівелектротранс» для власних потреб. Довший час тривали дискусії, яким чином це депо мало б отримати новий подих. Ви знаєте, що було проведено інвестиційний конкурс, дуже довго обговорювалася концепція і власне сьогодні ми маємо змогу оголосити переможців та поетапність виконання робіт.

Коли ми говоримо про трамвайне депо, то говоримо комплексно про район: поблизу є парк Богдана Хмельницького, ІТ-парк, який скоро почнуть будувати, містечко УКУ, тому це буде такий єдиний новий освітній район. Окрім цього, місто планує реконструкцію вулиць, які прилягають безпосередньо до трамвайного депо. Концепція цього проекту передбачає, що це буде відкритий простір для всіх. Це буде прохідна територія, куди будь-хто зможе прийти і взяти участь у тій чи іншій події».

Своєю чергою, начальник управління інвестицій та проектів Ольга Сивак зазначила: «Відбулося засідання комісії, на якій обговорювалася пропозиція, що була подана. На конкурс ми отримали одну пропозицію: від ТзОВ «Lem Station» і власне вона максимально відповідає цим вимогам, які ми закладали до проекту. Для міста важливо, щоб це був відкритий простір. Ми говоримо не тільки про приміщення, адже ми акцентували увагу й на тому, щоб всю цю територію трамвайного депо облагородили, зробили зручним і комфортним простором для відпочинку, навчання, зустрічей, обміну думок. Надана пропозиція на інвестиційний конкурс задовольняє наші вимоги, які були прописані у документації, тобто там буде і робочий простір, і простір подій, майстерня, дитячий центр, тобто все, що ми закладали, буде реалізовано. Будемо сподіватися, що від концепції до реалізації пройде не багато часу, і що все буде так, як заявлено у пропозиції».

Ольга Сивак також розповіла: «Об’єкт є досить складний, учасник конкурсу знав про це. Ми задали максимальний термін реалізації цього проекту – чотири роки. Компанія-переможець подала свою пропозицію так, що реконструкція депо буде реалізована поетапно і, згідно з їх плановим графіком, закладено півроку на підготовку технічної документації тому, що до цього об’єкту потрібно бережно відноситися, адже зовнішній конструктив має бути збережений: тут має бути проведено багато реставраційних робіт, щоб не знищити цю забудову, а внутрішнє наповнення буде абсолютно сучасне. Найбільше робіт буде зроблено впродовж двох років: два ангари – середній і крайній. Решта будівель буде робитися поетапно, а як тільки якісь роботи будуть виконані, то вони вводитимуться в експлуатацію».

Про це повідомили повідомили сьогодні, 6 вересня, у Львівській міськраді, де також нагадали: «Управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради у липні оголосило проведення інвестиційного конкурсу для реалізації проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору». Інвестиційний проект передбачав залучення інвестицій для реконструкції будівель та споруд, приміщень у будівлях на вулицях Вітовського, 57 і Братів Тимошенків, 4 відповідно до чинного законодавства,  умов конкурсу і конкурсної документації з вибору інвестора для реалізації проекту реконструкції трамвайного депо». «Метою проекту є створення у Львові сучасного інноваційного комплексу для розвитку креативної, інтелектуальної та іншої діяльності, заходів для розвитку бізнесу і підприємництва, навчання та діяльності різних категорій населення тощо. Від публікації оголошення про проведення інвестиційного конкурсу по реконструкції і створенню інноваційно-креативного простору в трамвайному депо на вулиці Вітовського чекали 45 днів для зголошення інвесторів, які зацікавлені цим проектом. Проект створення креативного простору у депо включає створення робочого простору, спільного простору, центру навчання та розвитку, майстерні,  гастрономічного простору, паркового простору, автомобільного та велосипедного майданчика для паркування, простору подій – внутрішньої та зовнішньої зони, студентського простору (кампусу)», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів