Львівщина повністю забезпечена плодово-овочевою продукцією

16:52 14 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Однак «залишається проблема з ціною, яку реалізатори невиправдано завищують».

Як інформує прес-служба облдержадміністрації, перший заступник її голови Богдан Матолич повідомив під час апаратної наради, що відбулася сьогодні, 14 жовтня, під керівництвом керівника ЛОДА Віктора Шемчука: «Щорічно на Львівщині є перевиробництво картоплі на 1 млн. тон. Оскільки цього року був неврожай на цю сільськогосподарську продукцію, то перевиробництво становить 800 тон. Однак цієї кількості цілком достатньо, щоб не залучати іноземні компаній».

«В нас повністю вистачає сільськогосподарської продукції, в тому числі й картоплі, рапотрував також  Богдан Матолич. Але змушений був визнати: «Щоправда залишається проблема з ціною, яку реалізатори невиправдано завищують».

Відтак Віктор Шемчук, щоб, як цитує його прес-служба ЛОДА, «врегулювати цю ситуацію та забезпечити населення області низькою ціною на картоплю», «дав доручення організувати продовольчі ярмарки, де сільськогосподарська продукція має реалізовуватись за доступними цінами». Але про те, яким чином змусить її реалізаторів не завищувати ціни, не сказав нічого.

Як повідомляв сьогодні «Щоденний Львів», найбільшe картопля подорожчала в жовтні на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів