Львівгаз збут цьогоріч подав до суду 886 боржників

15:31 15 липня 2021 р.

Фото до новини

Ще понад 68 тисяч споживачів природного газу на Львівщині одержали досудові повідомлення з попередженням про передання справи до суду у разі несплати боргу

1,77 мільярда гривень заборгували клієнти ТОВ «Львівгаз збут» за спожитий природний газ. Порівняно з січнем цього року борг зменшився на 790 мільйонів гривень, але все одно є критично великий. 

Про це ТОВ Львівгаз збут повідомило Dailylviv.

У період карантинних обмежень та урядової заборони відключати газ боржникам компанія продовжує практику повернення боргів через суд. Станом на 1 липня в судах розглядали 886 справ про примусове стягнення боргів за газ на загальну суму - 6,7 млн гривень.

Загалом же від початку року боржники отримали понад 68 тисяч досудових повідомлень з попередженням про передачу справи до суду у разі несплати боргу. Лише третина отримувачів цих листів погасила заборгованість. Іншим доведеться, крім боргу, додатково сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн) та інфляційні витрати (3% річних). А у разі невиконання судового рішення - ще й послуги приватного виконавця.

За даними на 1 липня, у виконавчу службу передано 1802 судових рішення про стягнення заборгованості на загальну суму 15,3 млн грн.

В Україні подорожчає газ після припинення його транзиту з Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів