«Львівелектротранс» ввів в експлуатацію 30 берлінських трамваїв

17:32 12 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Інженери й працівники «Львівелектротрансу» переобладнали станом на середу, 12 червня, усі 30 трамвайних вагонів, котрі були закуплені із Берліна у другій половині 2018 року.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Повністю введені в експлуатацію та курсують на лінії 27 вагонів. Ще три мають уже переобладнану колісну базу, пройшли процедуру сертифікації та виїздили на лінію у режимі обкатки без пасажирів».

Речник «Львівелектротрансу» Іван Бондар зазначив: «Значна частина із берлінських трамваїв – 11 вагонів – обслуговують трамвайний маршрут №3, який курсує з площі Соборна до аквапарку. Дев’ять працюють на маршруті №6, який курсує із вулиці Миколайчука до ТРЦ «Скриня» (Залізничний вокзал)».

«Згідно з попередньо погодженим графіком, решта – три вагони – з «берлінської» поставки заплановано ввести в щоденну експлуатацію у найближчі дні поточного місяця. За статистикою трамвайні вагони із Берліна, які працюють на модернізованій електронній системі управління вирізняються суттєво меншим рівнем технічних простоїв та кількості поломок, які трапляються на лінії», – поінформував також Іван Бондар.

«Вони забезпечують значно вищий рівень комфорту проїзду для пасажирів і значно легші умови праці для водіїв. Разом з тим «берлінські» трамваї є більш енергоощадними та споживають у рази менше електроенергії у порівнянні із старим рухомим складом, що перебуває в експлуатації трамвайного депо міста», – розповів також речник «Львівелектротрансу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів