Львів також оприлюднить генплан до 1 квітня 2014 року

20:01 13 листопада 2013 р.

Уряд поставив завдання зробити генеральні плани відкритими і публічними документами, з якими може ознайомитися кожен інвестор і кожен житель.

В Україні до кінця I кварталу 2014 р. генеральні плани всіх населених пунктів стануть публічними та відкритими для громадськості. Про це сьогодні під час наради повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна

"Урядом поставлене завдання зробити генеральні плани відкритими і публічними документами, з якими може ознайомитися кожен інвестор і кожен житель. Місяць тому почалася робота зі складання містобудівного кадастру. Завдання місцевих органів влади - розмістити генеральні плани у вільному доступі на веб-сайтах. На сьогодні це зробили вже 74 населених пункти. Відповідна інформація повинна бути розміщена по всіх населених пунктах", - сказав Вілкул.

Також віце-прем'єр поставив вимогу запровадити це до кінця першого кварталу 2014 р. і безперешкодно надавати місцевим органам влади топографічну основу для розробки містобудівної документації.

"Генплани - це основа формування реальної перспективи розвитку населених пунктів. Зонування визначає, де має будуватися житло і зони відпочинку, де повинні розташовуватися промислові об'єкти. Зонування відбувається з урахуванням необхідності збереження пам'яток історії та культури", - сказав Вілкул.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів