Львів просить у Києва гроші для «Львівобленерго»

14:07 20 вересня 2018 р.

Фото до новини

Держава ставить під загрозу опалювальний сезон у Львові, а також якісне надання послуг мешканцям з гарячого та холодного водопостачання. Комунальні підприємства міста не отримали відшкодування за пільги та субсидії, через що не змогли вчасно розрахуватися з «Львівобленерго». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, ПАТ «Львівобленерго» розпочало відмикати котельні міста від електропостачання. Вже 71 будинок у місті без гарячого водопостачання. Мерія просить державні органи влади втрутитись в ситуацію, аби не допустити біди в місті.

«Станом на сьогодні борги «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» перед «Львівобленерго» — це та сума, яку винна держава як відшкодування пільг і субсидій за липень-серпень. Конкретні цифри: борг «Львівтеплоенерго» — 9,74 млн грн., борг держави — 9,75 млн грн. Борг «Залізничнетеплоенерго» — 2,9 млн грн, а борг держави за пільги і субсидії — 3 млн. грн.

Ми неодноразово звертались до керівництва держави, до уряду, до профільних міністерств та обласної адміністрації щодо необхідності погашення такого боргу. Наразі він не погашений. Сьогодні почалося відключення котелень. Внаслідок цього, станом на 13.00 год, без гарячої води — 71 будинок. У деяких з них також не буде холодної води на верхніх поверхах, оскільки знеструмлення спричиняє відключення насосів підкачки.
Львівська міська рада, з метою недопущення таких відімкнень теплопостачальних підприємств та не маючи іншого виходу, вимушена припинити ремонтні роботи.

Тобто, кошти будуть перекидатись із цих робіт на погашення боргу, щоб не допустити незручностей для львів’ян. У черговий раз звертаємось до керівництва держави, до обласної адміністрації вжити негайних заходів щодо погашення боргу за пільги та субсидії, тому що такий стан речей ставить під загрозу підготовку теплопостачальних підприємств до опалювального періоду.

Перемовини з «Львівобленерго» не дали результатів, вони продовжують відключати об’єкти теплопостачання та підігріву води", - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Тим часом прес-служба ПрАТ «Львівобленерго» повідомила, що ПрАТ «Львівобленерго» сьогодні припиняє електропостачання кількох об’єктів ЛМКП «Львівтеплоенерго» у зв’язку із заборгованістю. Борг ЛМКП «Львівтеплоенерго» за електроенергію за липень складає 5,6 млн грн.    

Тож сьогодні буде припинено електропостачання об’єктів теплоенерго у Львові за адресами Таджицька,4а; Чернігівська,7; Китайська,12; Червоної калини,38; Миколайчука,2а.

Про припинення електропостачання у зв’язку із заборгованістю ЛМКП «Львівтеплоенерго» було повідомлено заздалегідь згідно з чинним законодавством України.

"Вчергове звертаємось до ЛМКП «Львівтеплоенерго» з вимогою терміново погасити заборгованість для забезпечення стабільної життєдіяльності та енергобезпеки міста", -  йдеться на сайті "Львівобленерго".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів