Львів найактивніше в Україні продає комунальне майно навіть у час війни

13:40 30 червня 2023 р.

Фото до новини

Найактивніше в системі під час повномасштабної війни оголошували торги з приватизації комунального майна управління комунальної власності у Львові - 58, Києві - 24 та Дніпрі - 18.

Про це інформують Прозорро.Продажі, пише Dailylviv.com.

За пʼять років впровадження реформи малої приватизації е-аукціони з продажу державного та комунального майна в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі оголосили майже 700 організаторів. З них 655 — органи місцевого самоврядування, які успішно продали 3,2 тисячі обʼєктів комунальної власності. 

Прозорро. Продажі підготували рейтинг організаторів серед громад, які найактивніше виставляли на приватизацію комунальне майно в державній електронній торговій системі впродовж п'яти років впровадження реформи. Цей рейтинг складений на основі відкритих даних з публічного модуля аналітики bi.prozorro.sale.  

Загалом за час впровадження реформи малої приватизації органи місцевого самоврядування за підсумками успішних онлайн-аукціонів заробили до місцевих бюджетів майже 4 млрд гривень.

“За 5 років малої приватизації на електронні аукціони з продажу комунальних активів прийшли змагатися 6,2 тисячі учасників. Інтерес бізнесу, конкуренція учасників, та прозорі й відкриті торги дозволили знайти нових власників для понад 3 тисяч обʼєктів та залучити до своїх бюджетів мільйони гривень. Очікуємо, що громади й надалі використовуватимуть можливості приватизаційних торгів у системі для наповнення своїх бюджетів, створення нових робочих місць та залучення коштів під час війни на відбудову”, — зазначив Сергій Бут, СЕО Прозорро.Продажі, під час конфенренції "5 років реформі малої приватизації: від першого аукціону до 14 млрд гривень у бюджети".

Найбільшу кількість аукціонів з 2018 року по червень 2023 року провела така пʼятірка міських рад: Львів — 364, Харків — 181, Одеса та Дніпро — по 91 кожна та Київ — 88. 

З початком повномасштабного вторгнення тимчасово або й донині на частині території України органи місцевого самоврядування не мають доступу до свого майна. З 24 лютого в системі відбулося 466 успішних торгів на майже 490 млн грн. 

Найактивніше в системі під час повномасштабної війни оголошували торги з приватизації комунального майна управління комунальної власності у Львові — 58, Києві — 24 та Дніпрі — 18. 

Найконкурентніші торги з малої приватизації в системі оголошувала Київська міська рада: в середньому на аукціони приходило змагатися за активи 11 учасників, тоді як загалом по країні цей показник становить 3 учасники. Зростання ціни майже у 3 рази відбувалося на торгах, організованих міськрадами Харкова, Дніпра та Києва.

Топ-10 організаторів е-аукціонів з приватизації серед громад за рівнем доходу:

Львів  — 1.05 млрд грн.

Київ — 354.8 млн грн.

Одеса — 189.1 млн грн.

Житомир — 125.4 млн грн.

Харків — 113.3 млн грн.

Вінниця — 60 млн грн.

Чернівці — 55.1 млн грн.

Івано-Франківськ — 50.8 млн.

Дніпро — 47.7 млн грн.

Чернігів — 44.2 млн грн.

Також активними організаторами були й облради, а саме: Львівська — майже 183 млн грн доходу за 5 років, а Хмельницька — майже 57 млн грн.

Львів заробив мільярд на малій приватизації у Прозорро

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів