Козицький просить Кабмін ліквідувати облдержадміністрації з такими зарплатами

18:49 26 червня 2024 р.

Фото до новини

Львівська ОВА неодноразово звертала увагу уряду, що оплачувати працю держслужбовців має держава, а не місцеві бюджети.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.  

За словами Козицького, за останні чотири місяці середня зарплата чиновників в Україні зросла на 32% і сягнула 50 тисяч гривень. 

"Фахівець Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, отримує 90 тисяч гривень на місяць, Антимонопольний комітет України – 88 тисяч, Апарату Верховна Рада України – 67 тисяч, Секретаріату Уповноважений із захисту державної мови – 55 тисяч, і лише оклади працівників обласних державних адміністрацій різко контрастують на цьому тлі",- перелічує начальник ЛОВА.

Читайте також: Найбільше у Солонківській ТГ, найменше у Заболотцівській. Козицький повідомив, скільки зароблятимуть чиновники ЛОВА у 2024 році

При цьому він наголошує, що працівник Львівська обласна державна адміністрація в середньому отримує менше ніж 12 тисяч гривень. Бо Кабінет Міністрів України вирішив, що зарплати службовців адміністрації мають дофінансовувати з місцевих бюджетів. 

Читайте також: Голови ОТГ у Львівській області заробляють від 80 до 200 тисяч гривень щомісяця, - активіст

"Львівська ОВА неодноразово звертала увагу уряду, що оплачувати працю держслужбовців має держава, а не місцеві бюджети, які і без того перевантажені критично важливими видатками.

Шановний Кабміне, ви або ліквідуйте адміністрації, якщо ми вам не потрібні, або реформуйте, або спробуйте врешті з повагою ставитись до людей, які працюють на державу!" - заявив Козицький.

Читайте також: КМУ оприлюднив зарплати прем’єра та віце-прем'єрів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів