Кожен п’ятий малий бізнес може закритися через карантин - опитування

12:31 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

Такими є результати експрес-опитування, яке провела "Європейська Бізнес Асоціація" серед представників малого та мікробізнесу – учасників проєкту Unlimit Ukraine.

Згідно з результатами опитування, 18% респондентів розглядають варіант закриття власного бізнесу, 78% повідомляють про втрати до 75% від доходів, і тільки 4% можуть похвалитися збільшенням прибутку компанії.

Серед опитаних 41% планує адаптувати заробітну плату персоналу, 33% ще не визначилися, а 26% власників підприємств збережуть виплати у чинному розмірі.

Доведеться зменшити кількість працівників 31% підприємств, тоді як 21% ще не визначилися, а 48% респондентів не планують жодних скорочень.

За можливості, компанії намагаються адаптуватися та переорієнтуватися відповідно до ситуації.  Є в цій ситуації і бізнеси, яким пощастило наростити продажі та збільшити дохід від діяльності. Наприклад, маленькі продуктові магазини, в яких зросла кількість відвідувачів через обмеження в пересуванні, які підштовхують людей обирати локальні торгові заклади замість супермаркетів.

Попри усі складнощі ситуації, підприємці залишаються у більшості своїй оптимістами. 47% шукатимуть нові можливості для розвитку, якщо карантин продовжать на невизначений період. Водночас, 22% опитаних будуть змушені закрити бізнес. Проте, у зв’язку з непрогнозованістю ситуації, настрої бізнесу ще можуть змінитися.

Нагадаємо, майже 40% креативних підприємців втратили більшу частину доходів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів