Комусь на Львівщині треба сіяти і збирати врожай: про бронювання військовозобов’язаних аграріїв

12:33 4 травня 2023 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада проситиме Генеральний штаб Збройних сил України пришвидшити розгляд документів на бронювання військовозобов’язаних працівників агропромислового комплексу.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА, упродовж 27 січня – 2 травня 2023 року у Львівській області подано документи на бронювання військовозобов’язаних працівників 252 суб’єктами господарювання галузі агропромислового комплексу. На теперішній час видано накази Мінекономіки про бронювання лише приблизно для 20.

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій ініціює ухвалення звернення Львівської обласної ради щодо бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій галузі АПК, які забезпечують функціонування економіки та життєдіяльність населення.

«Звичайно, захищати свою державу – це обов’язок кожного! Але, переконаний, необхідно не тільки воювати, а ще, якщо це стосується галузі агропромислового комплексу, то комусь треба сіяти і збирати врожай. На сьогодні в АПК склалася непроста ситуація з браком працівників, адже чимало з них призвані на військову службу.

Враховуючи численні звернення аграріїв, ризики продовольчої безпеки країни, комісія ініціює прийняття звернення облради до Генерального штабу Збройних сил України з проханням пришвидшити розгляд документів на бронювання військовозобов’язаних працівників АПК і погоджувати бронювання працівників сімейних фермерських господарств у формі ФОП», - пояснив голова комісії Юрій Раделицький.

Нагадаємо, що Уряд врегулював терміни розгляду документів на бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 р. № 400 внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 “Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час”.

Відповідно до внесених змін, визначені такі терміни етапів процедури бронювання:

- подання органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Служби зовнішньої розвідки) — у строк не більше ніж п'ять робочих днів;

- погодження списків та подання Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, СЗР) до Міністерства економіки — у строк не більше ніж десять робочих днів;

- ухвалення Мінекономіки рішення про бронювання військовозобов'язаних — у строк не більше ніж п'ять робочих днів;

- зарахування військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки - у строк не більше, ніж п'ять робочих днів.

Уряд скоротив терміни бронювання військовозобов'язаних: скільки дав часу

Уряд затвердив новий порядок бронювання військовозобов’язаних

Парламент забронював ще чотири категорії військовозобов'язаних

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів