Кому локдаун зарахують до трудового стажу

11:26 18 квітня 2021 р.

Фото до новини

В Україні період отримання допомоги з часткового безробіття та інших видів допомоги під час локдауну буде зараховано до страхового стажу.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Аналітичної довідки ООН про соціальний захист, інформує РБК-Україна, пише Dailylviv

"Для того, щоб люди в майбутньому не відчули цей вплив карантину, локдауну, низьких доходів, ми прийняли рішення про те, що періоди отримання допомоги по частковому безробіттю, та інших - всі ці періоди будуть зараховані до страхового стажу", - розповіла Лазебна.

Міністр нагадала, що для майбутніх пенсій важливо, щоб був повний страховий стаж.

Також міністерство дає право людям за бажанням виключати періоди отримання низьких доходів з розрахунку пенсій для того, щоб в майбутньому це не знижувало розмір пенсії.

Хто має право на отримання допомоги по частковому безробіттю?

Право на отримання допомоги по частковому безробіттю є у роботодавців з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які:

- зупинили/скоротили діяльність через карантин;

- платили ЄВ протягом останніх 6 місяців, що передують даті зупинки/скорочення діяльності, за найманих працівників, з якими не припинені трудові відносини на дату подання звернення у центр зайнятості.

Відповідно, право на допомогу не мають працівники, які отримують пенсію або працюють у роботодавця за сумісництвом.

Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу з розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу і не може перевищувати мінімальну заробітну плату.

Повнолітніх дітей зобов'яжуть забезпечувати немічних батьків

Де в Україні на висоті 400 м і більше над рівнем моря додають четвертину до зарплати (список 714)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів