Кому 56 га: львівська міськрада вирішила, що буде на місці колишнього автобусного заводу

12:06 9 липня 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет міськради прийняв рішення «Про формування території Львівського автобусного заводу на вул. Стрийській, 45».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Це дуже важливе рішення з точки зору розвитку міста Львова, розвитку безпосередньо машинобудування та автомобілебудування, на які є дуже великий попит сьогодні», – відзначив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Відтак, рішенням виконавчого комітету на території автобусного заводу дозволили розміщення винятково об’єктів виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями. Також офіційно встановлено заборону на зміну призначення земельних ділянок та розміщення на них житлової забудови. Обов’язковим є функціональне наповнення території на вул. Стрийській, 45, визначеної як «забудова, зорієнтована на розвиток міста як високотехнологічного інноваційного виробництва, наукоємних складових промисловості, поєднання освітньої та виробничої сфер, зокрема – розвитку машинобудування та автомобілебудування».

«До слова, коли відбувався продаж боргів державним Укрексімбанком, жодна львівська будівельна компанія участі в цьому не брала. Тобто вони розуміють важливість цієї території як виробничого потенціалу для міста. Однак з інших регіонів люди мають фантазії, що можна прийти і на території заводу збудувати якесь житло. Ми чітко даємо меседж, що це виробництво, що це наука, що це розвиток, щоб усі розуміли і не витрачали час, гроші і нерви. Є принципова позиція громади. Адже один із елементів російської агресії – це нищення нашого виробничого потенціалу», – підкреслив міський голова Андрій Садовий.

Він також наголосив, що продаж заборгованостей ЛАЗу банками – це єдиний юридично можливий варіант. «Ще два роки тому ми розпочали перемовини з банками-кредиторами щодо можливості викупу тих боргів. На жаль, це можна було зробити лише за однієї умови: якби була згода тих, хто ці борги заставляв. Такої згоди не було. Однак це територія, де земля повністю є у власності міста. Тож важливо давати чіткий меседж людям, щоб їх не вводили в оману», – зазначив мер.

Нагадаємо, 5 липня відбувся аукціон з продажу 76 млн грн заборгованості Львівського автобусного заводу, що є лише частиною загальної заборгованості.

Львівські депутати просять Президента не забудовувати ЛАЗ житлом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів